За нас

Издателство „Гнездото“ е младо издателство, което бързо се наложи на българския пазар и спечели симпатиите и доверието на хиляди читатели. Шест години са малко за едно издателство, но ние успяхме да ги изпълним със съдържание и смисъл. Откроихме се с качествени и стойностни книги, а голяма част от заглавията ни присъстват в класациите на книжарници „Хеликон“.

 

Първото ни заглавие излезе през месец юни 2016 година, но реализацията на нашия проект започна около две години преди това, когато създадохме сайта Гнездото. Като блог за житейско вдъхновение, със своята уникална за времето си концепция, той бързо се превърна в любимо място за хората, търсещи мъдри думи, топлина и духовна подкрепа. Точно такава е концепцията и на издателството – книги за духовна подкрепа и оптимизъм. Концепция, която се простира далеч извън пределите на жанра „личностно развитие“.

 

Затова ние казваме, че книгите ни са "Книги, които ни правят по-добри".

 

Перлите в нашето портфолио са поредицата от сборници с притчи – Винаги има надежда“, „Попитай мъдреца и Предай нататък любовта; книгите, посветени на японската мъдрост и дълголетие – Икигай“, Да изживееш своя икигай“ и "Ичиго-Ичие"„Автобиография“ на Агата Кристи; великолепният философски роман „Фантомна болка“ и, разбира се, световните бестселъри 12 правила за живота: Противоотрова срещу хаосаи „Отвъд реда: Още 12 правила за живота“ на Джордан Питърсън.

 

Отделихме специално внимание и на изданията, свързани със здравето и психиката, като се доверихме на авторитетни учени и автори: д-р Сюзън Дейвид (Емоциoнална пластичност); Нобеловият лауреат д-р Елизабет Блекбърн и д-р Елиса Епъл (Ефектът на теломерите); д-р Лиса Ранкин (Победа на ума над медицината); д-р Джайлс Йоу (Генетика и хранене); Кели Макгонигъл (Инстинктът на волята).

 

Ние вярваме в силата на думите и знаем, че една книга може да промени живота на човек. Вярваме, че нашите книги, макар и все още малко на брой, са точно такива – книги, които помагат и променят живота.

Влагаме много любов и старание в работата си, за да предложим на нашите читатели не само стойностни заглавия, но и качествен превод и редакция, а също и перфектна полиграфия.

И ще продължим да го правим.