Ракът – неправилният растеж | Рюдигер Далке

  • издателство: Хермес

Един от водещите авторитети в областта на холистичната медицина предлага нетрадиционен подход към разбирането и лечението на рака 

Съвременното общество функционира на принципа на непрекъснатия растеж. Разрастващите се градове и индустриални зони изземват все повече територия от природата, напредналите технологии изместват голяма част от живото общуване, стремежът към кариера и високи доходи подменя духовното израстване. Градивното развитие се е изродило в неправилен растеж без мярка и смислена цел. 
 
Според Рюдигер Далке неправилният растеж намира израз и в човешкия организъм под формата на редица болести, включително и онкологичните заболявания. Егоистични клетки спират да работят в синхрон с общото цяло и се отдават на неконтролируем растеж. За овладяването на този разрушителен процес световнопризнатият лекар и терапевт предлага цялостен подход, който включва хранителни препоръки, иновативни терапии и духовни практики. Той твърди, че дори тежка болест като рака може да бъде излекувана посредством холистични методи и още по-важно – да послужи като ценна възможност за личностна трансформация. Най-съществената стъпка е да поемем отговорност за състоянието си и смело да пристъпим към себеосъществяване без оправдания и компромиси.
 

 

 

 

 

Корица: Мека

Страници: 288

Формат: 14 х 21 см

Тегло: 0.306 кг

Превод: Цветелина Лакова

ISBN: 978-954-2621-18-8

Година на издаване: 2021 г.

Издателство: Хермес

 

15,95 лв.
Базова цена: 15,95 лв.
Моля, изберете:
Откъс от книгата
Доставка
Начини на плащане
Информация за регистрирани потребители
Откъс от книгата

Предговор: да дадем път на душата

 
Когато раковото образувание започне да се разраства, балансът между тялото и душата се нарушава в полза на тялото. Опитът ми обаче сочи, че това се случва едва след като душата дълго не е получавала отговор на потребностите си, а в съзнанието няма яснота. Ако равновесието между тялото и душата се наруши, организмът трябва да поеме върху себе си онова, което душата вече не може да възприеме като своя задача. Тя изпраща решаващите сигнали, за да даде гласност на проблемите си поне на физическо ниво. Това важи както за рака, така и за всяко друго заболяване.
 
Идеята за взаимодействието между тялото и душата предлага широк спектър от възможности за лечение, а по пътя към изцелението следва да се отделя еднакво внимание и на двете сфери. Душата трябва да върви напред, а тялото да я следва неотлъчно.
 
Най-общо ракът може да се опише като проблем на неправилния растеж. Но за разлика от наднорменото тегло, при което също е налице неправилен растеж, към рака не можем да проявяваме такава толерантност. Той изисква радикални, безкомпромисни промени както на физическо, така и на психическо равнище. Целта на тази книга е да ви вдъхне кураж за това и да ви предостави необходимите теоретични и практически знания.
 
В основата на всичко стои фундаменталното, цялостно разбиране на диагнозата рак. Както раковата болест, така и ракоподобният растеж в глобалната капиталистическа икономика са жертва на една тежка и в общи линии, идентична заблуда. Когато безсмъртните ракови клетки проникнат в органите и тъканите и започнат да се размножават навсякъде, засегнатият организъм, т.е. приемникът, не може да продължи да живее и загива заедно с раковото образувание. Колкото по-бързо се разраства туморът, толкова по-скоро ще умре.
 
Общоприето е на рака да се гледа като на нещо лошо. Това е диагнозата, която плаши най-силно, но едновременно с това разтърсва и може да накара човек да осъзнае кои са същинските му задачи и да дорасне за тях. Действително ракът може да причини смърт и тъкмо това действа толкова мобилизиращо. Това е диагнозата, която в най-голяма степен кара човек да се изправи срещу тъмната страна на душата си и да израсне. Ето защо в моята над 40-годишна лекарска практика често съм бил свидетел как, след като преодолеят рака и го възприемат като разтърсващ сигнал за тревога от страна на душата, пациентите започват да гледат на болестта по съвсем друг начин, а именно като на помощник в живота, към когото изпитват благодарност.
 
Ракът атакува целия организъм, на всяка цена. Същото се изисква и от пациентите в рамките на успешното лечение. Те трябва да се раздадат докрай и може би да се откажат от някои любими привички, за да намерят себе си. Ракът учи на всичко това. Ето защо той е един от най-добрите и последователни помощници в личностното развитие.
 
Освен това ракът неизменно кара хората да осъзнаят, че са смъртни, и да свикнат с мисълта, че краят за всички е един и същ. Колкото по-рано си дадем сметка за това, толкова по-добре, защото рано или късно ще удари последният час за всеки. От тази гледна точка ракът наистина е зов за пробуждане от страна на душата; ние обаче можем да се събудим по-рано и да извървим пътя си доброволно. Едно предраково състояние под формата на тъканни изменения може да послужи като сигнал; въобще всяка диагноза би трябвало да ни накара да се опомним, в т.ч. и метаболитният синдром, който говори за проблем с обмяната на веществата. Също толкова важно е да се вдъхновяваме от филми като „Ритни камбаната с финес“ – история за двама раково болни, които откриват у себе си желание за живот и започват да изпълняват несбъднатите си желания – да се замислим какво ни липсва, за да живеем по-смислено, пълноценно и здравословно, и да работим в тази насока.

Доставка

Доставката за България се извършва чрез куриерска фирма „Спиди“.

Доставката се извършва ДО АДРЕС или ДО ОФИС на "Спиди". 

Цената на доставката за една пратка на територията на България е:

- 4.40 лв. до офис на "Спиди";

- 5.90 лв. до адрес.

За поръчки на стойност над 60 лв. доставката е безплатна (Не важи за доставки извън България.)

При наличност на продуктите срокът на доставка е 3 работни дни.

За поръчки извън територията на България плащането може да се извърши единствено по банков път, чрез Epay или чрез кредитнa/дебитнa картa

Вижте повече в страницата ДОСТАВКА - тарифи и условия

Начини на плащане

Можете да заплатите вашите поръчки чрез наложен платеж, банков превод, кредитни и дебитни карти, ePay.bg

Вижте повече в страницата НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ

Информация за регистрирани потребители

Уважаеми потребители,

Направихме някои промени в уебсайта на издателство Гнездото. Те са свързани с подобряването на сигурността и обслужването на нашите клиенти.

 

Ако вече имате потребителски акаунт в gnezdoto.bg, поради промените в платформата той не е активен.

 

Ако желаете да го подновите, е необходимо да направите нова регистрация, като можете да използвате същия имейл адрес.

 

Регистрирането на новия Ви акаунт ще отнеме само няколко минути.

 

Извиняваме се за причиненото неудобство.

Подобни продукти
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!