Промопакет: Стресът - приятел или враг + Инстинктът на волята

  • издателство: Гнездото

КНИГА 1: СТРЕСЪТ - ПРИЯТЕЛ ИЛИ ВРАГ

 

Защо стресът може да бъде полезен за вас и как да го превърнете в свой съюзник или как да не изгаряме, когато прегаряме?

 

Ами ако всичко, което мислим за стреса, не е вярно?

Ами ако стресът всъщност ни прави по-силни, по-умни и по-щастливи?

 

В своята книга „Стресът – приятел или враг“ д-р Кели Макгонигъл ни съобщава една изумителна новина:

 

Стресът може да не е вреден за нас! И вместо да се опитваме да го елиминираме, можем да променим отношението си към него и да го използваме.

 

През целия си живот ние непрекъснато сме подложени на стрес – от дребните неприятности на ежедневието до сериозните житейски предизвикателства. Свикнали сме да възприемаме стреса като нещо вредно и опасно, но на практика той крие в себе си механизъм за адаптиране към най-трудните условия и може да бъде мощен източник на енергия, както и инструмент за създаване на устойчивост.

 

Като се позовава на нови авангардни изследвания и на богатия си професионален опит, д-р Макгонигъл ни показва:

 

  • Как да активираме естествената способност на мозъка да се учи от стресовите преживявания. 
  • Как да се възползваме от стреса като мощен източник на енергия и по-добра концентрация. 
  • Защо стресът е универсален инструмент за каляване на характера и създаване на устойчивост. 
  • Как ни помага да учим и да израстваме. 
  • Защо прави хората по-дружелюбни и насърчава общуването. 
  • Как да развием една нова нагласа на приемане на стреса. 

 

Тази книга е едно практическо ръководство, което ще ви помогне да живеете по-добре със стреса. Ако успеете да се възползвате от него, ще се чувствате по-силни и уверени пред житейските предизвикателства. Ще можете да използвате енергията на стреса, без да стигате до пълно изтощение и прегаряне, и да превърнете стресовите преживявания в източник на социални връзки, а не на изолация. И накрая, ще ви насочи към нови начини за намиране на смисъл в страданието.

 

Не бягайте от стреса. Превърнете го в приятел!

 

 

КНИГА 2: ИНСТИНКТЪТ НА ВОЛЯТА

 

„Инстинктът на волята“ е издадена на 28 езика! Една книга, превърнала се в бестселър, която ще ви помогне да управлявате съдбата си!

 

„Силата не се определя от физическите възможности на човек. Нейният източник – това е неукротимата воля“ Махатма Ганди

 

От силата на волята зависи физическото здраве, финансовото положение, отношенията с хората и професионалният успех. Това е всеизвестен факт. Но защо толкова често не ни достига тази сила на волята? Мислим си, че се владеем добре, а в следващия момент изведнъж ни завладява някаква емоция и губим контрол.

 

Как да спрем да отлагаме задачите си за последния момент? Как да се научим да се концентрираме и да се справяме с ежедневния стрес? Как да запазваме самообладание? Как да се отървем от вредните навици?

 

Ако поне веднъж сте си задавали някой от тези въпроси, грабвайте тази книга и започвайте да я четете. Започнете да прилагате на практика описаните в нея методи и стратегии и ще се научите да управлявате вниманието си, чувствата и желанията си. Няма значение какъв точно е вашият проблем – дали искате да отслабнете, да откажете цигарите, да започнете да спортувате, да спрете да проверявате имейла си през пет минути, да започнете собствен бизнес или да намерите нова работа.

 

Защо тази книга трябваше да бъде издадена? Защото това е отличен практически наръчник за възпитаване на силна воля. Методиката на д-р Кели Макгонигъл вече е помогнала на много хора да се преборят със своите слабости и да променят живота си из основи.

 

За кого е предназначена тази книга? „Инстинктът на волята“ е безценен пътеводител за всеки, който някога се е борил със своите пристрастености, вредни емоции, липса на мотивация и разбира се, с безкрайните изкушения на съвременния свят. За всеки, който е решил най-после да постигне своите малки и големи цели.

 

Какво представлява книгата? Всяка глава описва една ключова идея за волята и начина, по който тя може да се приложи по отношение на вашите цели. Всички тези идеи, взети заедно, са като един 10-седмичен образователен курс за развиване силата на волята, през който вие можете да преминете стъпка по стъпка. А може да изберете по една стратегия от всяка глава – такава, която най-добре би помогнала да се справите с конкретните си проблеми и да постигнете собствените си житейски цели.

 

Д-р Кели Макгонигъл, здравен психолог, изследовател и преподавател в Станфордския университет, години наред наблюдава как хората се борят със себе си, за да променят мислите, емоциите, телата и навиците си. И тя стига до извода, че погрешните им представи за волята до голяма степен саботират успеха им и им причиняват допълнителен стрес.

 

Опирайки се на най-новите и авангардни изследвания в областта на психологията, невронауката, икономиката и медицината, д-р Макгонигъл създава курса „Наука за силата на волята“ – един от най-популярните курсове в „Станфорд“, чиято основа обогатява с безценен практически опит и превръща в книга.

 

„Инстинктът на волята“ е първата книга, която обяснява научно какво точно е волята, как работи и защо е толкова важна днес.

 

„Ако искаме да подобрим живота си, възпитаването на силна воля е добро начало. И за да го постигнем, ще се наложи да поискаме малко повече от стандартно оборудваните ни мозъци. Затова нека да видим с какво си имаме работа.“

 

По един изключително разбираем и увлекателен начин авторката ще ви въоръжи с безценно познание за собствения ви волеви ресурс и ще ви помогне да владеете по-добре всеки аспект от живота си. Ще ви научи на полезни практики и стратегии, за да се справяте с ежедневните предизвикателства и да управлявате желанията и чувствата си така, че да работят във ваша полза.

 

От книгата ще разберете още:

 

– че силата на волята е реакция на ума и тялото, а не добродетел; тя е биологичен инстинкт, който ни пази от самите нас;

– че предизвикателствата за волята са вътрешен конфликт между две различни наши самоличности;

– макар че всеки се бори по някакъв начин с изкушението, пристрастеността, разсейването и отлагането, това не са индивидуални слабости и несъвършенства – те са характерни за всеки и са част от нормалното човешко поведение;

– че прекомерният самоконтрол може да бъде вреден за здравето;

– защо увереността в добродетелите ни е най-краткият път към порока;

– кои са „вълшебните хапчета“ за по-силна воля и кои са най-големите врагове на самоконтрола;

– защо бъркаме желанието с щастие и как търговците използват тази заблуда на мозъка, за да ни манипулират;

– как негативните емоции ни подтикват към изкушенията и защо е по-добре да спрем да гледаме вечерните новини;

– волята, както и изкушенията са заразни;

– защо потискането на мислите и желанията не върши работа, а напротив, те се връщат при нас като бумеранг.

 

Всички сме родени с воля, но някои я използват повече от други. Хората, които имат по-добър контрол върху вниманието, емоциите и действията си, се справят по-добре във всяко отношение. Те са по-щастливи и по-богати. Любовните им връзки са по-удовлетворяващи и по-дълготрайни. Те печелят повече пари и напредват повече в кариерата. По-добре се справят със стреса, излизат от конфликти и преодоляват нещастията. Те дори живеят по-дълго.

 

Когато я съпоставим с другите човешки добродетели, волята заема първото място.

 

Самоконтролът е по-добър критерий за академични заложби, отколкото коефициентът на интелигентност, по-решаващ за ефикасното лидерство от харизмата и по-важен фактор в брака от емпатията (да, тайната на стабилния брак е в умението да си държиш устата затворена).“

 

35,90 лв. 25,12 лв.
Базова цена: 25,12 лв.
Моля, изберете:
Доставка
Начини на плащане
Информация за регистрирани потребители
Доставка

Доставката за България се извършва чрез куриерска фирма „Спиди“.

Доставката се извършва ДО АДРЕС или ДО ОФИС на "Спиди". 

Цената на доставката за една пратка на територията на България е:

- 4.40 лв. до офис на "Спиди";

- 5.90 лв. до адрес.

За поръчки на стойност над 60 лв. доставката е безплатна (Не важи за доставки извън България.)

При наличност на продуктите срокът на доставка е 3 работни дни.

За поръчки извън територията на България плащането може да се извърши единствено по банков път, чрез Epay или чрез кредитнa/дебитнa картa

Вижте повече в страницата ДОСТАВКА - тарифи и условия

Начини на плащане

Можете да заплатите вашите поръчки чрез наложен платеж, банков превод, кредитни и дебитни карти, ePay.bg

Вижте повече в страницата НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ

Информация за регистрирани потребители

Уважаеми потребители,

Направихме някои промени в уебсайта на издателство Гнездото. Те са свързани с подобряването на сигурността и обслужването на нашите клиенти.

 

Ако вече имате потребителски акаунт в gnezdoto.bg, поради промените в платформата той не е активен.

 

Ако желаете да го подновите, е необходимо да направите нова регистрация, като можете да използвате същия имейл адрес.

 

Регистрирането на новия Ви акаунт ще отнеме само няколко минути.

 

Извиняваме се за причиненото неудобство.

Подобни продукти
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!