Политика за връщане на закупена стока

Право на отказ и връщане на закупена стока

В качеството си на потребител имате право да върнете поръчаните стоки в срок от 14 /четиринайсет/ дни от получаване на стоката, без да дължите обезщетение или неустойка и без да е необходимо да посочвате конкретна причина, при следните условия:

  • Опаковката и външният вид на стоката не са нарушени и стоката не е използвана (под опаковка се има предвид опаковка на стоката, а не транспортната опаковка).
  • Върнатата стока е получена в офиса на Гнездото.БГ до четиринайсетия ден, следващ датата на първоначалното ѝ получаване. Последната се удостоверява с подписано копие от товарителницата, придружавала стоката;
  • Ако плащането е извършено с наложен платеж, стоката трябва да се придружава и от касовата бележка, удостоверяваща плащането.

За да упражните правото си на отказ от закупена стока, можете да използвате стандартния формуляр за отказ. (Изтеглете ТУК)

Възстановяването на заплатената сума се извършва в 14-дневен срок, считано от датата на прекратяване на договора за продажба. Сумите се възстановяват по един от следните начини:

  • По банков път - по посочена от потребителя банкова сметка;
  • В брой чрез пощенски паричен превод или наложен платеж;
  • В брой - в офиса на Гнездото.БГ на адрес: София, бул. Искърско шосе 19, ет.3, оф.2

Имате право да получите стойността на върната стока, такава каквато е била при заявката и закупуването ѝ. Разходите по връщането на стоката, вкл. транспортни разходи и други куриерски или банкови такси, свързани с възстановяването на платената цена за покупката, са за Ваша сметка.

 

Рекламации

При констатация на дефектен продукт (бели страници, липсващи коли, обърнати страници), до 24 ч. от получаването му Гнездото.БГ се ангажира той да бъде подменен с нов или да Ви възстанови заплатената цена на стоката. Транспортните и други разходи по получаване и връщане на стоката са за сметка на Гнездото.БГ.

Когато е налице несъответствие между поръчаната и доставена стока, ако това не е било установено в момента на доставката, стоката подлежи на връщане. Можете да упражните правата си в 7-дневен срок от получаването на стоката, при условие че тя бъде върната във вида, в който е получена, без да бъде ползвана. Изключенията от това правило са изрично регламентирани в Закона за защита на потребителите.

При несъответствие между поръчаната и доставена стока Гнездото.БГ ще ви възстанови цялата платена сума, включително и транспортните разходи за придобиване на стоката в срок от 7 работни дни от получаване на стоката.