Калейдоскоп на живота | Анна Кирянова

  • издателство: Гнездото

Как да живеем? Да приемем ли Съдбата, или да се борим с нея? Как да обичаме и да градим отношенията си с другите? Как да бъдем щастливи? Каква е личната ни мисия? Как да преживеем труден период от живота си? Как да започнем да ценим и уважаваме самите себе си?

Отговорите знаят философите. И могат да дадат съвет.

 

С книгата „Калейдоскоп на живота“ издателство „Гнездото“ започва представянето на известния руски психолог и философ Анна Кирянова.

 

Работно ежедневие, мимолетни срещи, размисли на чаша чай, искрени разговори с приятели, вечерни разходки… Често обезценяваме тези малки неща в живота си и спираме да ги забелязваме. Но те са като цветните стъкълца в калейдоскопа, които създават причудливи форми и рисунки. Понякога е достатъчно просто да разтърсите тези стъкълца в паметта си и да погледнете по-отблизо, за да видите истинско чудо.

 

Дълбоките и мъдри истории на Анна Кирянова, вдъхновили хиляди читатели, ще ви помогнат да видите необикновен рисунък в калейдоскопа на своя живот и да погледнете на света по нов начин.

 

Докато прелиствате страниците на „Калейдоскоп на живота“, ще размишлявате над жизнени ситуации заедно с един проницателен психолог и мъдър философ, който неведнъж се е изправял пред сложни житейски дилеми. И ще получите от него простички и мъдри съвети.

 

Книгата съдържа 156 малки истории, леки, приятни и разбираеми, които ще стоплят душата ви, ще ви подскажат решение, ще ви накарат да преосмислите важни аспекти от своя живот. И ще ви вдъхновят за промяна. Ще променят самите вас...

 

Философията на Анна Кирянова е, че позитивните хора невинаги са в състояние самостоятелно да разпознаят в себе си положителната енергия, която може да промени живота им към по-добро. Затова е необходима помощта на специалист, който знае как да „извади“ всичко хубаво и добро, което човек носи в себе си, и да накара това добро да работи в негова полза.

 

„Анна Кирянова е философ. Философите създават утопии. Някои философи построяват своите утопии на основата на равенството, други – на мъдростта или справедливостта. А Анна Кирянова гради своите утопии върху доброто. … Надяваме се, че някой ден ще попаднем в света на доброто на Анна Кирянова.“ – Проф. Константин Кисельов, доктор на философските науки

 

●●●

 

ЗА АВТОРА

 

Анна Кирянова е известен руски психотерапевт и професионален философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Има висше философско образование и второ образование със специалност „психологическо консултиране и психология на личността“.

 

Има издадени редица книги, свързани с професионалната ѝ дейност, както и литературни произведения в жанра на трагикомедията. Член е на Съюза на писателите на Русия, на Руската асоциация на практикуващите философи и на Руското философско общество. Носител е на литературни награди.

 

От 2014 г. Анна Кирянова започва да води свои страници в различни социални медии, където вече има над 1 милион последователи. През 2018 г. влиза в топ 20 на най-добрите рускоезични фейсбук блогъри. Носител е на „Сребърен бутон“ в YouTube.

 

Разработва собствен уебсайт, където потребителите могат да се запознаят с авторските ѝ програми, да гледат полезни видеоклипове и да се запишат за консултации. Книгите и видеоклиповете на Анна Кирянова помагат на хиляди хора да намерят отговори на най-важните житейски въпроси. Работи в областта на философия на съдбата, философия на взаимоотношенията и щастието. От 30 години изучава негативните влияния, завистта и мистичното съзнание.

 

През 2019 година започва публикуването на поредицата от книги под надслов „С вкус на мента. Душевни книги за добри хора“, част от която са и книгите „Калейдоскоп на живота“, „Обикновено чудо“ и „Уютни хора“.

 

 

Корица: Мека

Страници: 352

Формат: 14.5 х 21 см

Тегло: 0.460 кг

Превод от руски: Ася Григорова

ISBN: 978-619-7316-47-6

Издадена: 30 май 2023 г.

Издателство: Гнездото

 

19,95 лв. 13,96 лв.
Базова цена: 13,96 лв.
Моля, изберете:
Откъс от книгата
Доставка
Начини на плащане
Информация за регистрирани потребители
Откъс от книгата

ИСТИНСКОТО СЪРЦЕ НА ИСТИНСКАТА ЖЕНА Е МЕКО И НЕЖНО. ПЪЛНО С ЛЮБОВ.

 

Женското сърце е загадка. Жената може да бъде нетърпима и раздразнителна, ревнива и избухлива. Но всичко това е само обвивка, черупка, в която се крие истинското женско сърце. Истинското сърце на истинската жена. То е меко и нежно. Пълно с любов.

 

Макар че невинаги си личи от пръв поглед…

 

Една жена не можела да понася сина на мъжа си от първия му брак. Момчето се казвало Толик, а мъжът – Фьодор. Фьодор бил разведен, готов за нов брак, но ето нà – имал и син.

Фьодор водел Толик в дома на Елза. Те вече живеели заедно и всяка събота мъжът канел сина си при годеницата си. За да прекарват известно време заедно, да общуват и да се опознават.

 

Елза не харесвала момчето. Толик бил русоляво, слабичко и тъповато момче на осем години, не особено развито. Вечно хремав (изглежда, майката не се грижи добре за сина си); слаб ученик (нищо не може да запомни); храни се шумно и невъзпитано; затворен и необщителен (няма за какво да си говориш с него).

 

Собствените деца на Елза били големи и живеели отделно. Те били съвсем различни. А Толик приличал на първата жена на Фьодор и това я дразнело. Дразнел я и с маниерите си, но Елза, естествено, не го показвала. Дори учела с Толик стихотворенията за училище и таблицата за умножение. Разказвала му важни и интересни неща, докато се разхождали. Опитвала се да поразговори момчето, по някакъв начин да го „включи в процеса“ – Елза работела като мениджър на отдел „Кадри“ в голяма компания.

 

В края на уикенда връщали момчето при майка му – то и там не било особено желано; майка му също живеела с друг мъж. След като изпратели Толик, Фьодор и Елза започвали да се карат заради него. Обувките му били умалели, якето му било мръсно, нямал ръкавици, хранел се мърляво и по много… Изобщо момчето я дразнело. Пречело ѝ. Елза не го казвала направо, но демонстрирала умора и намеквала за недоволството си. Все пак през почивните дни на човек му се иска да бъде насаме с партньора си, а не да се занимава с чуждо дете в дома си… Е, тя го хранела, помагала му с уроците, забавлявала го, но не ѝ било по сърце да го прави.

 

Всичко това е разбираемо. Но с времето се натрупали толкова много противоречия и проблеми, че Елза се разделила с Фьодор – не конкретно заради сина му, а заради куп несходства. Явно не си пасвали. Минала година и се разделили по взаимно съгласие. Случва се.

 

Един ден Елза си седяла в кухнята и пиела вкусен чай от порцеланова чашка, размишлявайки за добрите страни на това да живееш сам – никой не ти досажда, не ти пречи, къщата ти е чиста и подредена… В един момент някой позвънил на вратата и когато отворила, жената останала страшно учудена – там стоял Толик, същият онзи Толик. Момченцето със същото мръсно яке, което вече му било умаляло, стои с раничката на прага.

 

– Домъчняхте ми, лельо Елза. Може ли да ви дойда на гости? – казал Толик.

– Домъчня ми за вас – по навик го поправила Елза, загубила ума и дума от изненада.

 

Най-напред си помислила, че Фьодор е пратил момчето като опит за сдобряване. Но не. Фьодор заминал да работи на Север. А Толик тъгувал и все плачел. Накрая се стегнал и решил да дойде у леля си Елза – помнел адреса. Приближил се до нея и я прегърнал. Подсмърча и плаче. Може и никой да не му лекува хремата, затова да подсмърча…

 

Елза също прегърнала Толик през острите раменца. Почувствала смут в душата си. Не очаквала, че момчето ще се привърже към нея. А то се привързало. Всъщност никой не се интересувал от това момче.

 

Жената наляла чай на Толик, сложила му парче сладкиш, погалила го по главата… изобщо направила всичко, от което на човек могат да му потекат сълзи и да заподсмърча. Но това се случило с нея – сега тя плачела и подсмърчала. Двамата с Толик изгледали един пиратски филм, а после тя се обадила на майка му, за да предупреди, че момчето е при нея. Майката напълно безучастно казала, че няма проблем. Да, може да пренощува там, утре е почивен ден.

 

Така те започнали да се виждат, Елза и момчето. Което вече е чистичко и спретнато, вече няма сополи и рецитира стиховете като автомат, по ред на номерата… това може да се описва дълго. Но разказът ни е за тайната на женското сърце. Може да не го разбереш, може да не видиш какво има под черупката на бита, под бронята на ревността, умората и раздразнението… Може само да се досетиш. Да почувстваш. Както почувствало това хилаво русоляво момче…

Доставка

Доставката за България се извършва чрез куриерска фирма „Спиди“.

Доставката се извършва ДО АДРЕС или ДО ОФИС на "Спиди". 

Цената на доставката за една пратка на територията на България е:

- 4.40 лв. до офис на "Спиди";

- 5.90 лв. до адрес.

За поръчки на стойност над 60 лв. доставката е безплатна (Не важи за доставки извън България.)

При наличност на продуктите срокът на доставка е 3 работни дни.

За поръчки извън територията на България плащането може да се извърши единствено по банков път, чрез Epay или чрез кредитнa/дебитнa картa

Вижте повече в страницата ДОСТАВКА - тарифи и условия

Начини на плащане

Можете да заплатите вашите поръчки чрез наложен платеж, банков превод, кредитни и дебитни карти, ePay.bg

Вижте повече в страницата НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ

Информация за регистрирани потребители

Уважаеми потребители,

Направихме някои промени в уебсайта на издателство Гнездото. Те са свързани с подобряването на сигурността и обслужването на нашите клиенти.

 

Ако вече имате потребителски акаунт в gnezdoto.bg, поради промените в платформата той не е активен.

 

Ако желаете да го подновите, е необходимо да направите нова регистрация, като можете да използвате същия имейл адрес.

 

Регистрирането на новия Ви акаунт ще отнеме само няколко минути.

 

Извиняваме се за причиненото неудобство.

Подобни продукти
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!