Хвърчило към рая | Неделя Щонова

  • издателство: Книгомания

Вдъхновяващи истории за силата на човешкия потенциал! Неделя Щонова ни подава Хвърчилото към рая с красивия сборник с истински разкази - 10 години, 4 континента, 75 вдъхновяващи истории

●●●

 

В центъра на повествованията на разказите от „ХВЪРЧИЛО КЪМ РАЯ“ са смисълът на живота, благородството, любовта, сълзите, страданието, смъртта, но най-вече – човечността. Тя е и основата, която поражда усещането за оптимизъм и жизнеутвърждаване, което блика от тази книга. Тя ни учи как чрез откривателство да лекуваме душата и тялото си. Мотивира ни да практикуваме космическо безсрамие пред драмите на битието и чрез упорство на духа да държим високо бляскавото хвърчило към Рая. 

 

Д-р Неделя Щонова вярва във вечната възобновителна сила на човешкия дух, който е в състояние да превъзмогне всяка болка и всяка болест. И разказва за него майсторски. Всичко останало приема, обяснява и воюва за мястото му под слънцето.

 

Намери своята лична страст и я изживей! Преследвай я. Не заради финансова сигурност или защото някъде някой ти предлага кариера. Не! Преследвай я заради себе си, почувствай за какво си роден и инвестирай в това заради себе си. И защото не можеш да си представиш, че някога би направил нещо друго с живота си.

 

Разказите в „ХВЪРЧИЛО КЪМ РАЯ“ са изживени и споделени съдби. Неделя Щонова откликва на вълненията и надеждите за изцеление както на близките на болния, така и на неговите приятели. С умението си на лекар тя лекува тялото, а с усета на писател – душата.

●●●

 

ЗА АВТОРА:

 

Д-р Неделя Щонова е лекар, специалист невролог. Специализирала е във Weill Cornell Medical College, Ню Йорк и Hôpital Européen Georges-Pompidou, Париж. Има образователна и научна степен „доктор“ по научна специалност „Неврология“. Автор и водещ на „Духът на здравето“ по bTV. Вече 20 години налага стандарти в съвременната здравна журналистика, базирани на научни факти.

 

Носител е на множество журналистически награди както по света, така и у нас. През 2010 г. в Стокхолм, в конкуренция с 22 страни и участието на водещи световни медии, нейното предаване печели голямата награда Media Prize – златна статуетка, и се превръща в № 1 за медицинско предаване в света на тема „Захарен диабет“ за 2010 г. Д-р Щонова е търсен и високорезултатен мотивационен лектор, редовен участник в редица корпоративни и вътрешнофирмени обучения, интервюирала е някои от най-добрите мотивационни лектори в света.

 

Тя е консултант за българското издание на книгата „Краят на болестите“, написана от личния лекар на Стив Джобс – проф. Дейвид Ейгъс, и на книгата „Надбъбречна умора и стресовият синдром на XXI век“ – бестселър от д-р Джеймс Л. Уилсън.

 

Съавтор е в книгата „Факти, противоречия, дебати в диагностиката и лечението на сърдечните и съдовите заболявания, 2016“.

 

Омъжена, с едно дете.

 

 

 

 

Корица: Мека

Страници: 456

Формат: 13 х 20 см

Тегло: 0.351 кг

ISBN: 978-619-1952-95-3

Година на издаване: 2021 г.

Издателство: Книгомания

 

19,90 лв.
Базова цена: 19,90 лв.
Моля, изберете:
Откъс от книгата
Доставка
Начини на плащане
Информация за регистрирани потребители
Откъс от книгата

„Липсата на смисъл е мрачна бездна, в която мнозина са сглупили да погледнат. Но ако твърде дълго се взираш в бездната, както казва Ницше, бездната ще се взре в теб. За щастие имаме тази книга на д-р Неделя Щонова, която ни насърчава да откриваме смисъла. И дори ни учи как чрез това откривателство да лекуваме душата и тялото си. Мотивира ни да практикуваме космическо безсрамие пред драмите на битието и чрез упорство на духа да държим високо бляскавото хвърчило към Рая.”

 

Георги Милков, журналист, международен репортер, военен кореспондент, телевизионен водещ

 

●●●

 

„Ние сме уязвими. Болката е неизбежна. И често ни раздробява. Защото обича да дърпа дявола за опашката. Но кой така грозно ни е излъгал, че тя, болката, е обезателно враг? Кой ни е „снабдил“ с това злополучно разбиране, че след трудните диагнози, изгубените любови, предателствата, хаоса, стреса, лудостта и кошмарите в този живот задължително се умира?... Не. Не се умира! Защото обстоятелствата са нищо, а страстта и жаждата за живот... Те са всичко!

 

Събирах тези 75 истории в продължение на 10 години. Изминах 4 континента. Запознах се с вдъхновяващи личности. Докоснах се до техния наистина безграничен потенциал за себенадмогване и изцеление, до техните вътрешни бесове, размисли, чувства и осъзнаване. И видях как въпреки изпитанията те съумяват да се зарадват на вълшебството във всеки изгрев.


И ако ти, любознателен читателю, припознаеш себе си в някоя от тези истории, знай, че когато драмата заблъска по дверите на ума и сърцето ти, просто трябва да се умиротвориш, да повярваш и да си спомниш, че там, някъде дълбоко вътре в теб, се намира всичката мощ на света, с която можеш да дишаш без огорчения, а в душата ти да е красиво, чисто и светло.


Казват, че разказът е най-фината сълза на писателя.


Душите на моите герои са посветени на вечните неща. Не на дребните, пустите, не на ослепително малките, а на надеждата, дори на надеждицата, която през сълзи се катери дори и по най-голите баири. И като се изкатери там, обгръща света с благодарен поглед и радост.


Тези 70 човешки съдби, за които разказвам в моята книга са безценни свидетелства за това, че вярата е по-силна от логиката. И от тях научих, че ако човек не е изпълнен с милост към себе си и към света, ако не е изпълнен със звезди, роса, светлина, мажор, ангели и копнеж, тогава… един странен и понякога доста зловещ капан идва, щраква, заключва те… ти свеждаш очи, а в теб нахълтва таз мрачна одисея, наречена безнадежден живот, пълен с бесове, дивотия, яростни вълни, стресиращи цифeрблати, опустошителна скръб, болести, носталгия, меланхолия и разруха.


Признателна съм на хората, които живеят върху тези 456 страници от моята книга.


Многозначни, многовалентни, мъдри, те обичат да разплитат живота красиво. Когато на пътя им се изпречи някой възел, те не го разсичат рязко, грубовато и необмислено, а го разнищват с уважение към живота, любопитство и с чудно градивните кръгозори на сърцата си. Дори и тогава, когато лицата им са разплакани...
Искам да ви подаря тази магия на човешката природа…


Всеки от нас я носи в себе си! Тя е кодирана в ДНК-то ни!


Моите герои имат душа. Душа, която побира света. На болката, трудните диагнози, любови, предателства. Те имат мисия при всяка среща със змейове. А змейовете понякога са доста умни, хитри и зли твари.


Но умовете на моите герои побеждават тези змейове с мъдрост. И душите им не стоят на едно място, а летят като рояк."

 

д-р Неделя Щонова

 

●●●

 

Цитати от „Хвърчило към рая“

 

  • „А приютената болка с една светла кротост може да докосне покоя. И след нея отново да никне трева, хоризонтът отново да е разчистен, а духът да литне в стремеж към възвишеното.“ 

 

  • „По-силни ни правят моментите, в които даваме абсолютна и много голяма любов. На другите. На света. Толкова голяма, че я усещаме в себе си като жар и искаме безусловно да я излъчим.

 

  • „Очите на този човек… ухаеха на рохкава пръст, в която пронизващо никнеха зелени треви, свежи и с дъх на живот, разпукваха се като резедави детелини и се наливаха с аромата на идваща пролет.“

 

  • „Глупаво е да беснееш. Запази енергията си, притихни, премисли в самота цялата минала тъга. Знаеш ли какво достойнство може да има в самотата? И в тъгата.“

 

  • „Давай най-доброто от себе си и остави останалото на Небето. Дори когато живееш с видими поражения… дори тогава прави това и го помни. Паметта създава съдба.“

 

  • „Прошката пази, закриля, води и успокоява, като непрекъснато ни дава своята мъдрост и благословия. Тя възвисява духа, а колкото по-нагоре се издигаме, толкова повече се разширява кръгозорът ни.“

Доставка

Доставката за България се извършва чрез куриерска фирма „Спиди“.

Доставката се извършва ДО АДРЕС или ДО ОФИС на "Спиди". 

Цената на доставката за една пратка на територията на България е:

- 4.40 лв. до офис на "Спиди";

- 5.90 лв. до адрес.

За поръчки на стойност над 60 лв. доставката е безплатна (Не важи за доставки извън България.)

При наличност на продуктите срокът на доставка е 3 работни дни.

За поръчки извън територията на България плащането може да се извърши единствено по банков път, чрез Epay или чрез кредитнa/дебитнa картa

Вижте повече в страницата ДОСТАВКА - тарифи и условия

Начини на плащане

Можете да заплатите вашите поръчки чрез наложен платеж, банков превод, кредитни и дебитни карти, ePay.bg

Вижте повече в страницата НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ

Информация за регистрирани потребители

Уважаеми потребители,

Направихме някои промени в уебсайта на издателство Гнездото. Те са свързани с подобряването на сигурността и обслужването на нашите клиенти.

 

Ако вече имате потребителски акаунт в gnezdoto.bg, поради промените в платформата той не е активен.

 

Ако желаете да го подновите, е необходимо да направите нова регистрация, като можете да използвате същия имейл адрес.

 

Регистрирането на новия Ви акаунт ще отнеме само няколко минути.

 

Извиняваме се за причиненото неудобство.

Подобни продукти
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!