13 неща, които психически силните родители не правят | Ейми Морин

  • издателство: Хермес

Изпитани съвети да отгледате уверени и издръжливи деца

 

След огромния успех на книгата „13 неща, които психически силните хора не правят“ Ейми Морин представя наръчник за родители, които искат да помогнат на децата си да развият ментална устойчивост. Стратегиите за възпитание се базират на дългия й опит като терапевт и приемен родител, както и на научни изследвания. Те целят изграждане на полезни мисловни и поведенчески модели, благодарение на които детето ще може да намира градивни решения на проблемите и да реагира адекватно в трудни ситуации. 
Не можем да предпазим децата си от разочарования и неуспехи, но можем да ги подкрепим да развият умения да посрещнат достойно такива предизвикателства и да ги преодоляват. Ако обаче превръщате детето си в център на вселената, позволявате му да ви манипулира или пък имате нереалистично високи изисквания, е време да преосмислите възпитателните си методи. За да отгледате уверени и издръжливи деца, е необходимо да избягвате 13-те неща, които психически силните родители не правят, и ежедневно да бъдете пример за подражание. 
 

●●●

 
Статията „13 неща, които психически силните хора не правят“ е публикувана през 2013 г. и предизвиква фурор – прочетена е и е споделена от над 50 милиона души. Едноименната ТЕД лекция попада сред 25-те най-гледани на всички времена, а книгата е преведена на над 30 езика. „13 неща, които психически силните родители не правят“ е втората книга на авторката.

 

 

 

 

 

Корица: Мека

Страници: 384

Формат: 13 х 20 см

Тегло: 0.278 кг

Превод: Снежана Милева

ISBN: 978-954-2621-19-5

Година на издаване: 2022 г.

Издателство: Хермес

 

17,95 лв.
Базова цена: 17,95 лв.
Моля, изберете:
Откъс от книгата
Доставка
Начини на плащане
Информация за регистрирани потребители
Откъс от книгата

РЕВЮ:

 

Като личност с изявен интерес в областта на психологията, бих могла да споделя, че „13 неща, които психически силните родители не правят” на Ейми Морин представлява един пътеводител в преплетения свят на взаимоотношенията между деца и родители. Тя е не просто ключ към преоткриването на възпитателния процес, а споделеност на личен житейски опит, което я прави още по-реалистична и приложима.

 

Именно трудностите, пред които е била изправена самата авторка, са били предлог за достигането до тези общовалидни истини, с които всеки настоящ или бъдещ родител би следвало да се запознае. Възхитително е как от една благородна кауза като приемното родителство се достига до идеята за осиновяване и подпомагане на деца в нужда с цел да им се даде по-висок шанс за развитие и реализация в живота. Писателката е дала воля на хуманността над ежедневните тревоги и не се е отказала от решението си да приюти и създаде благоприятна среда за малчугани, оставени на произвола на съдбата и институциите. Това ни учи, че въпреки трагичните и неочаквани обстоятелства, които понякога ни връхлитат, не трябва да забравяме човечността си. А също така и не бива да търсим възвръщаемост или показност на добрините, които правим за околните.

 

Има няколко основни стожера в отглеждането на едно малко създание. На първо място трябва да се уверим в собствените си добродетели и примера, който ще дадем посредством нашето поведение. Във всекидневието човек постоянно тества и преоткрива себе си, влизайки в различни социални роли. Това се случва поради редица фактори, но най-вече тъй като ние се водим спрямо заобикалящата ни среда. Да се впишеш в ролята на родител може да бъде голямо предизвикателство. Не всеки има качествата или е готов да бъде такъв. След като сме се уверили, че сме себеактуализиращи се личности с отворено съзнание, възприемчиво и податливо на промени, тогава сме готови да пристъпим към процеса на комуникация и възпитание с нашата мини версия, подготвяйки я за израстването ѝ в живота. В книгата се описва един балансиран модел на отглеждане на детето, чрез който да го оставим да развие собствена гледна точка за света, но същевременно и да поставим граници, където е необходимо.

 

„Има си основателна причина децата да не могат да гласуват, да шофират или да спрат да ходят на училище преди определена възраст – на тях им липсват уменията да взимат сериозни житейски решения. Детството е тяхната възможност да се научат да правят добър избор.”

 

Освен всичко, тези 380 страници представляват и ориентир за всеки кандидат-възпитател или работещ в тази насока да изпита собствения си лимит и да открие каква сфера от възгледите си е склонен да пренастрои.

 

„Като се въздържате от 13-те неща, които психически силните родители не правят, вие ще дадете на детето си възможности да тренира психическите си мускули, което на свой ред ще му помогне да става все по-силно. С отказването от лошите родителски навици самите вие ще станете по-съобразителни и ще учите детето си на нужните умения, влагайки по-малко усилия.”

 

Автор на текста: Мая Петкова

Доставка

Доставката за България се извършва чрез куриерска фирма „Спиди“.

Доставката се извършва ДО АДРЕС или ДО ОФИС на "Спиди". 

Цената на доставката за една пратка на територията на България е:

- 4.40 лв. до офис на "Спиди";

- 5.90 лв. до адрес.

За поръчки на стойност над 60 лв. доставката е безплатна (Не важи за доставки извън България.)

При наличност на продуктите срокът на доставка е 3 работни дни.

За поръчки извън територията на България плащането може да се извърши единствено по банков път, чрез Epay или чрез кредитнa/дебитнa картa

Вижте повече в страницата ДОСТАВКА - тарифи и условия

Начини на плащане

Можете да заплатите вашите поръчки чрез наложен платеж, банков превод, кредитни и дебитни карти, ePay.bg

Вижте повече в страницата НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ

Информация за регистрирани потребители

Уважаеми потребители,

Направихме някои промени в уебсайта на издателство Гнездото. Те са свързани с подобряването на сигурността и обслужването на нашите клиенти.

 

Ако вече имате потребителски акаунт в gnezdoto.bg, поради промените в платформата той не е активен.

 

Ако желаете да го подновите, е необходимо да направите нова регистрация, като можете да използвате същия имейл адрес.

 

Регистрирането на новия Ви акаунт ще отнеме само няколко минути.

 

Извиняваме се за причиненото неудобство.

Подобни продукти
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!